Tűzoltó készülékek karbantartása

Global-Okt Kft.

Tűzoltó készülékek karbantartása

 

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII.5.) BM rendelet értelmében gyakorlatilag még a legkisebb bolt esetén is szükséges legalább egy darab tűzoltó készüléket készenlétben tartani. A további szükséges készülékek számát a helyiségek mérete és a tárolt anyag fajtája határozza meg. Ezen túlmenően pedig egyéb jogszabályok is rendelkeznek egyes járműveken a tűzoltó készülékek tartásáról.

A megfelelő paraméterek ismeretében az érintett létesítmények számára ki tudjuk alakítani az előírt tűzoltó készülék készletet, melyet optimalizálunk típus és darabszám szerint.

A készenlétben tartó fontos feladata, hogy a tűzoltó készülékek rendszeres karbantartásáról gondoskodjon. Típustól függetlenül, a tűzoltó készülékek felülvizsgálata legalább évente esedékes (a tűzvédelemben ezt a műveletet nevezik alapkarbantartásnak). Ennél valamivel szélesebb körű ellenőrzést jelent az 5 évenként esedékes közép, illetve a 10 évenkénti teljes karbantartás. A felülvizsgálat elvégzését követően a tűzoltó készülék karbantartója a készülékre ragasztja az érvényesítő matricát és hologrammot, melyek hitelesítik az elvégzett ellenőrzést.

Az elvégzett felülvizsgálat során biztosítjuk:

  • a biztonsági és a jelzőszerelvények ellenőrzését,
  • porral oltó készülékek esetében a nyomás, szén-dioxiddal oltók esetében a tömeg ellenőrzését,
  • a tömlő és a lövőke állapotának vizsgálatát,
  • tömítőelemek ellenőrzését,
  • a készülék állapotának vizsgálatát,
  • az érvényesítő matrica és a hologramm felragasztását.

Az illetékes tűzvédelmi hatóság igen szigorúan ellenőrzi a tűzoltó készülékek megfelelőségét, a karbantartás megtörténtét!

Kerülje el a felesleges bírságot! Hívjon és segítünk!

 

Árajánlat kérése